Filmpjes

We worden behandeld als kleine kinderen

Waarom moeten we toestemming vragen aan de overheid? Is het wel normaal dat we worden behandeld als kleine kinderen. In deze video van Groot Nieuws legt David Groot uit waarom de QR-pas respectloos en gevaarlijk.

Het meest ingrijpende besluit van de eeuw

Wat betekend de invoering van de coronapas voor ons en wat betekent het voor Nederland? In deze video geeft David Groot antwoord op deze vragen en meer.

Wereldwijde demonstraties voor vrijheid

Hoewel de coronatijd voor de meeste mensen een vervelende tijd is, zijn er ook nog gebeurtenissen die voor hoop zorgen. Een voorbeeld hiervan zijn de massale demonstraties tegen de vrijheidsbeperkende maatregelen die wereldwijd plaatsvinden. In deze video van Groot Nieuws laat David Groot een compilatie van demonstraties en legt hij uit waarom deze beweging potentie heeft.

Hoeveel kun je van andere mensen vragen?

Zijn mensen die geen geld tegen malaria doneren malaria ontkenners? In deze video vergelijkt David Groot onze reactie op corona met onze reactie op andere problemen zoals Malaria. Daarnaast uit hij kritiek op het corona narratief. Hij eindigt deze video met een pleidooi voor meer respect, meer empathie en meer acceptatie.

Hoe lang gaat dit nog door?

Wanneer stopt het? Dat is een vraag die steeds meer mensen zichzelf stellen. De behoefte om een antwoord te krijgen wordt steeds groter. In deze video van Groot Nieuws geeft David Groot antwoord op deze belangrijke vraag.

Is het coronabeleid gebaseerd op een complottheorie?

De afgelopen tijd is het in de media veel gegaan over complottheorieën. Maar we moeten ons ook afvragen of onze beleidsmakers beïnvloed worden door een complottheorie. In deze video van Groot Nieuws legt David Groot uit wat een complottheorie is, hij maakt een analyse van het corona beleid en wijst op de overeenkomsten tussen het beleid en complottheorieën.

Ik ben niet gemaakt voor anderhalve meter afstand

Kunnen we onszelf nog wel zijn? In deze video van Groot Nieuws vertelt David Groot hoe hij deze tijd ervaart, de impact die het op hem heeft en de gevolgen die hij in zijn directe omgeving ziet.

De Gevolgen van de lockdown: economie

Wat zijn de gevolgen van de corona maatregelen? In deze video van Groot Nieuws vertelt David Groot welke impact de lockdown heeft op de economie in Nederland. Hij analyseert hierbij de impact die dit heeft op ons en de impact die behandelt hierbij de rol van de overheid, belastingen, bezuinigingen en schulden en geld printen.

De Gevolgen van de Lockdown: gezondheid

In deel 2 van de gevolgen van de lockdown staat gezondheid centraal. Wat zijn eigenlijk de gevolgen van de coronamaatregelen op onze gezondheid. In deze video van Groot Nieuws behandelt David Groot de gevolgen van eenzaamheid, stress en binnen zitten op onze gezondheid en analyseert hij de gevolgen op ons afweersysteem en de capaciteit in de zorg.

De Gevolgen van de Lockdown: Vrijheid en Rechten

Wat zijn de gevolgen van de corona maatregelen? De afgelopen weken zijn we steeds meer te weten gekomen over covid-19 maar de gevolgen van de lockdown mogen niet vergeten worden. In deze video van Groot Nieuws vertelt David Groot welke impact de lockdown heeft op de vrijheid en de rechten in Nederland. Hij doet dit aan de hand van de grondwet, de kinderrechten en de mensenrechten.

Hoe gevaarlijk is corona?

Hoe gevaarlijk is corona? Hoe verhoud corona zich met de griep? Wat is het verschil tussen corona en de griep? Een antwoord op al deze vragen en meer in deze video van Groot Nieuws.

Dit is het eerste filmpje van Groot Nieuws